Categorieen

Lokaal bedrijven- en vacatureplatform ‘IJsselstein Werkt’ van start: “Een aanwinst voor onze mooie stad”

In het nieuws

Het lokale bedrijven- en vacatureplatform IJsselstein Werkt is aan het begin van het jaar officieel gelanceerd voor alle inwoners en bedrijven van IJsselstein. Het platform wordt dé plek waar lokale bedrijven en inwoners elkaar kunnen vinden.

Waarom IJsselstein Werkt?
Het platform www.ijsselsteinwerkt.nl biedt de oplossing voor lokale werkzoekenden en werkgevers die elkaar niet kunnen vinden. Een plaatselijke vacaturewebsite, die reeds succesvol is in omliggende gebieden, verlaagt de drempel voor beide partijen om met elkaar in contact te komen.

Kosteloos vacatureplatform voor en door de inwoners
IJsselstein Werkt wordt het platform waarop bedrijven in IJsselstein hun vacatures kosteloos kunnen plaatsen als ze op zoek zijn naar lokaal personeel. Inwoners van IJsselstein en directe omgeving kunnen het platform gebruiken om een (nieuwe) baan dichtbij huis te vinden.

De lancering van het platform is mogelijk gemaakt door Rabobank Utrechtse Waarden, Terberg Totaal Installaties, Technisch Beheer Nederland en N.J. van den Broek. “Door dit platform te steunen verenigt Terberg bedrijven in heel IJsselstein. Daar werken we graag aan mee”, aldus Edwin Dullaart, directeur-eigenaar bij Terberg.

Ook het project WESS (Werk & Studie Statushouders) zal deel uitmaken van de groep initiatiefnemers. “Dit platform is echt een aanwinst voor onze mooie stad. IJsselsteinse bedrijven en locals kunnen elkaar nu gemakkelijk vinden”, aldus Pauline Grünberg. “Zeker ook voor statushouders die hier net wonen is het fijn dat ze dichtbij kunnen werken.”

Verder dragen de gemeente IJsselstein, de VIHIJ en nieuwssite IJsselstein 2.0 het initiatief een warm hart toe.

Maatschappelijke doelen
Door bedrijven aan lokaal personeel te helpen en inwoners van de stad dichter bij huis aan de slag te helpen, draagt IJsselstein Werkt bij aan maatschappelijke doelen, zoals het reduceren van woon-werkverkeer, het versterken van de sociale cohesie in de stad en het verbeteren van de lokale economie. Bijzondere aandacht is er ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders.

De kracht van het platform zit ‘m in de eenvoud. Werkzoekenden kunnen heel eenvoudig geschikte vacatures vinden door de mogelijkheid om te filteren op dienstverband, het aantal uur en vakgebied.

IJsselstein Werkt: voor en door de inwoners van IJsselstein

Lancering
In de decembermaand is al hard gewerkt aan het bekendmaken van het platform bij het bedrijfsleven in IJsselstein. In dit nieuwe jaar ligt de focus op het informeren van de inwoners. IJsselstein Werkt is onder meer te volgen op Facebook en Instagram.

Deel dit bericht

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.